NIEUWS

LEES HIER ONZE NIEUWIGHEDEN 

Chevronbanden - een ruime voorraad met een waaier aan referenties

Chevronbanden - een ruime voorraad met een waaier aan referenties

14/07/2021

Belting houdt een ruime voorraad op stock van standaard chevronbanden. Dit betekent dat u kan rekenen op een snelle levering en service. Als een standaard chevronband geen soelaas biedt, kan u ook bij ons terecht voor volledig op maat gemaakte geprofileerde banden.

Een custom made chevronband rekening houdende met de eigenschappen van uw product en conveyor, kan het verschil maken om een nog vlottere productie te bereiken. Deze banden zijn even sterk als standaard chevronbanden die in de moule meegebakken werden met de band, vanwege het principe van warme vulkanisatie. Maar met het voordeel dat u de band precies heeft zoals u het wenst. 

Warme vulkanisatie impliceert dat de chevrons en de band 1 geheel worden. De levensduur van de chevrons is dus minstens even lang als die van de transportband. 

 

 

Contacteer ons vrijblijvend voor advies en een offerte. 

Of neem een kijkje in onze folder.

OLYMPISCHE SPELEN 2021

03/05/2021

Trots te mogen deel uitmaken van dit project! Kampioenen worden getest op een transportband door Belting geïnstalleerd, ter voorbereiding van de Olympische Spelen 2021 in Tokio. 

NIEUW! HVP Multi-square

NIEUW! HVP Multi-square

In het segment van de warm gevulkaniseerde profielen heeft Belting een nieuw profiel, HVP Multi-square, in zijn gamma. 

Een specifieke case waarbij aardappelen naar het midden gedreven werden bij de opvoer naar het volgende proces, dwong ons af te wijken van de reeds bestaande oplossingen op de markt.

De aardappelen werden niet goed genoeg ontlooft, ontaardt of gesorteerd. Dit zorgde voor regelmatige opstopping van de productielijn. Met stilstand tot gevolg. 

De hoogte en plaatsing van het warm gevulkaniseerde profiel zorgt ervoor dat de gelijkmatigheid die gecreëerd wordt bij de eerste aanvoer, behouden wordt en dit zonder loskomen van het profiel. Het profiel kan aangewend worden voor transportbanden met een helling van meer dan 30° aan en kan geproduceerd worden op bandbreedtes tot 2000mm. 

Uiteraard kan deze techniek ook toegepast worden in andere industrieën. Heeft u een transportband die niet optimaal draait, vraag dan zeker naar een vrijblijvende afspraak. We zijn steeds bereid om de juiste transportband voor uw toepassing te ontwikkelen. 

Tekst verbergen

Lees meer

NIEUW! CLOSED-V BUDGET

NIEUW! CLOSED-V BUDGET

Nieuw in ons gamma, een budget oplossing voor tweedehandsmachines of eenvoudige toepassingen zoals het op- of afvoeren van aarde.         V-chevronbanden in 3 types C15 en 1 type C17 voor o.a. de bouwindustrie. Steeds op stock voor een snelle levering. 

APPROVED SERVICE PARTNER DUNLOP CONVEYOR BELTING

APPROVED SERVICE PARTNER DUNLOP CONVEYOR BELTING

Sinds jaren zijn wij een gecertificeerde partner van Dunlop Conveyor Belting. Bij ons kan je steeds terecht voor het gamma van Dunlop The Netherlands. 

Contacteer ons voor meer informatie.