Kunststof transportband

Klassieke weefselbanden

Klassieke weefselbanden zijn samengesteld uit kunststoffen en voorzien van weefselinlagen. De bandmaterialen worden toegepast in verschillende sectoren en industrieën, waarbij elk materiaal over unieke eigenschappen en mogelijkheden beschikt. De voedingsgeschikte banden voldoen aan de huidige normen zoals FDA-USDA en HACCP.

Pvc-transportbanden

Onder de klassieke weefselbanden vinden we de pvc-transportbanden. Deze banden worden in veel lichte tot middelzware toepassingen gebruikt. Bij kunststof transportbanden is het mogelijk om tot vier weefselinlagen te gebruiken en voor verschillende deklagen met profielen te gaan kiezen. De loopzijde kan glad zijn, met weefsel of een ruitprofiel. Bovendien is het materiaal soepel, goed reinigbaar en makkelijk te bewerken.

Pu-transportbanden

Naast pvc-transportbanden bestaan de klassieke weefselbanden ook uit een gamma pu-transportbanden. Deze banden zijn buigzaam, sterk, vloeistofdicht en slijtvast, én kunnen over een mesovergang lopen. Dankzij die eigenschappen zijn de banden uiterst geschikt voor de voedingsindustrie.

Korte levertijd gewenst? Problemen door stilstand van uw klassieke weefselbanden? Bel een van onze medewerkers, ze zullen hun uiterste best doen om u op de meest efficiënte manier te helpen.