Positief aangedreven transportband

Positief aangedreven banden

Volta positief aangedreven banden zijn, net als onze andere transportbanden, conform de Europese normen. Deze banden zijn bijzonder aangewezen voor de voedingssector omwille van volgende eigenschappen:

 • hoogste hygiëne
  De banden zijn zeer homogeen. Het zijn geëxtrudeerde homogene polyurethaan banden. Door de gladde structuur kunnen bacteriën en microben zich niet nestelen. De hoge kwaliteit van de polyurethaan resulteert in een band met maximale hygiënische eigenschappen.
 • homogene deklaag = geen bacteriegroei
  De banden hebben een bijzonder laag bacterie- en microbegetal gedurende de productie. Ze verbeteren de houdbaarheid van uw eindproduct en verminderen de kans op besmetting en recalls van de getransporteerde producten.
 • geen weefselinlagen = niet uitrafelen aan de zijkant
  Er is geen vervuiling door delaminerende textielinlagen, de banden nemen geen vocht op en blijven steeds reukloos. Bovendien zijn de banden bestand tegen bijna alle oliën, vetten, zuren, detergenten … Het oppervlak wordt niet aangetast wat een langere levensduur waarborgt.
 • water- en tijdbesparend tijdens het reinigen
  De banden hebben een extreem glad oppervlak wat zorgt voor een efficiënte reiniging. De voordelen liggen voor de hand: lager waterverbruik, minder schoonmaakmiddelen, minder reinigingskosten, minder stilstand … Kortom, verlaagde operationele kosten.
 • laagste migratiewaarden op de markt
  Van groot belang voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw transportband en eindproduct. De nieuwe verordening (EC) No 1935/2004 die betrekking heeft op de migratie van stoffen wordt steeds nageleefd.
 • snij- en slijtagebestendig
 • grote bedrijfszekerheid qua werking en levensduur
 • snelle interventie en korte herstellingstijd

In onze positief aangedreven banden vindt u volgende types:

Super Drive PU Volta

Super Drive

Dit type band voorkomt het scheeflopen van uw transportband. De band hoeft niet op spanning te worden geplaatst wat uw chassis minder belast. Het resultaat is een bijzonder hygiënische constructie.

Dual Drive Volta

Dual Drive

Deze band vraagt een minimale ombouw van een modulaire band naar een hygiënische volle pu-band.

Dual Drive Small Pulley

Met deze band is een minimale pulleydiameter van 50 mm mogelijk.

Meer weten over onze Volta positief aangedreven banden? Contacteer ons vrijblijvend.